Babacsomagok átadása kaposvári édesanyáknak

Helyszín: 
Kaposvári Városháza, Díszterem
Időpont: 
2021. február 22. (hétfő) 14:00

 

MINDEN GYERMEK EGYENLŐ! Az országban egyedülálló babamama CSOMAG kelengyecsomagok szétosztása a Megyei Jogú Városok Szövetségének segítségével

Az ország legnagyobb online családi közösségének, a babamamatudakozo.hu-nak az elmúlt évi adománygyűjtése az újszülött gyermekkel magára hagyott édesanyákért sikeresen zárult: több mint 2 millió Forint összeget sikerült támogatásként összegyűjteni.
A beérkezett adományokból 70 babamama CSOMAG-ot tudnak eljuttatni azon újszülötteknek akiket otthon nem vár apuka.
A csomagok szétosztásában a Megyei Jogú Városok Szövetségének segítségét kérték, ahol Szita Károly elnök, aki egyben Kaposvár  Megyei Jogú Város polgármestere azonnal felkarolta a kezdeményezést! A szövetség segítségével március végéig minden tagvárosba eljut a 3 babamama kelengyecsomag az egyedül maradt várandós édesanyáknak.
A mai napon Kaposváron megtartották az első ünnepélyes átadást.

Az ünnepségen részt vett Szita Károly elnök , Kaposvár Megyei Jogú Város polgármestereHuber Katalin a babamamatudakozo.hu tulajdonosa és Köböl Anita a Ferencvárosi Torna Club Háziasszonyaaki egyben a MINDEN GYERMEK EGYENLŐ Adománygyűjtés Nagykövete,  és aki sok más édesanyához hasonlóan, a várandóssága legelején maradt magára. Magyarországon jelenleg az éves születésszám több mint 10%-át, közel 10 ezer újszülöttet és anyukáját érinti ez a nehézség. 

„A babamamatudakozo.hu kiáll amellett, hogy minden szülőnek joga van ahhoz, hogy gondoskodhasson csecsemőjéről, és minden újszülött gyermek megérdemli az élet biztonságos és támogatott kezdetét. A kezdeményezésük célja hogy minél több családhoz juthasson el az országban egyedülálló babamama CSOMAG, amely egy olyan kelengyecsomag ami a finn alvódoboz mintájára készült. 
Elsőként a világon 85 évvel ezelőtt a finn kismamák kartondobozt kaptak ajándékba az államtól. Ez a doboz egyfajta kezdőcsomag volt, mely a baba ellátásához szükséges dolgokat tartalmazta. Volt egy különleges funkciója is: kiságyként használhatták, hiszen a benne elhelyezett matraccal bölcsőként funkcionált! Mostanra az anyává válás jelképe lett Finnországban. Mindezeken felül a doboz ma már szimbólum is: az emberek közötti egyenlőség és a gyerekek fontosságának jelképe, anyagi és társadalmi helyzettől függetlenül minden szülő nő megkapja. A babamamatudakozo.hu ugyanebben a formában és üzenettel szeretne ennek hagyományt teremteni Magyarországon.
A babamama CSOMAG jelenleg 22 termékből áll, és folyamatosan bővül. A teljesség igénye nélkül van benne matrac, takaró, cumisüveg, body, rugdalózó, pelenka, popsitörlő, testápoló, fürdető, szoptatós tea, D-vitamin, cumi és nyálkendő.”

babamamatudakozo.hu további tájékoztatást adott arról, hogy a jövőben szeretnének támogató közösséget létrehozni a várandósan magukra hagyott Édesanyáknak, valamint a Kulcs Patikák országos hálózatával egy szintén egyedülálló törzsvásárlói kedvezményrendszer kialakításán dolgoznak részükre, hogy ezeket az Édesanyákat tovább tudják segíteni.

Szita Károly elnök úr a sajtótájékoztatón elhangzottak szerint biztatja a településeket, hogy  minél többen csatlakozzanak a nagyszerű kezdeményezéshez, és ne csak a rászoruló családokat, hanem a település minden újszülöttjét ajándékozzák meg, mert véleménye szerint a gyermekek közösségünk ajándékai is! 

 

Kaposvári sajtótájékoztatóról készült videó:
https://drive.google.com/file/d/1V_tTNrGuUkWV8hUVhl22wPftzbIEQ8-s/view?usp=sharing