MJVSZ Jegyzői Kollégiumi ülés

Helyszín: 
Szombathely Megyei Jogú Város
Időpont: 
2023. május 17. (szerda) 9:00

 

Megyei jogú városok jegyzői tanácskoztak Szombathelyen: a jó gyakorlatokat osztották meg

Tizenkilenc év után ismét Szombathely adott otthont szerdán a Megyei Jogú Városok Szövetsége keretein belül működő Jegyzői Kollégium szakmai tanácskozásának.

A részletekről dr. Szekeres Antal, Debrecen város címzetes főjegyzője, a Jegyzői Kollégium elnöke és házigazdaként dr. Károlyi Ákos, Szombathely jegyzője sajtótájékoztatón számolt be a városházán. A szakmai tanácskozáson szó esett az egészségügyi alapellátó rendszer átalakításának hatásairól az önkormányzati feladatellátásra, a hulladékgazdálkodás új rendszeréről, a Magyar Államkincstár által működtetett ASP informatikai rendszer fejlesztési terveiről, valamint az önkormányzati adófolyamatok optimalizálásáról. Utóbbi kapcsán megtudtuk: a megyei jogú városok bevételeinek 80 százaléka a helyi iparűzésiadóból folyik be, ez 2022-ben országosan 200 milliárd forintra rúgott.

Nincs olyan közigazgatási ügy, ami ne fordulna elő a megyei jogú városok polgármesteri hivatalaiban. Térségi szerepükből adódóan is fontos, hogy egységes és jó gyakorlatokat alakítsanak ki - mutatott rá a szakmai tanácskozás céljára dr. Szekeres Antal. Szombathelyen így a 2020-ban bevezetett Közösségi Bérlakásrendszer pozitív tapasztalatairól dr. Károlyi Ákos adott tájékoztatást.

Forrás:
https://www.vaol.hu/helyi-kozelet/2023/05/megyei-jogu-varosok-jegyzoi-tanacskoztak-szombathelyen-a-jo-gyakorlatokat-osztottak-meg

 

Az esemény sajtótájékoztatójának podcastje az alábbi elérhetőségi linken hallható:
https://drive.google.com/drive/folders/13JK7dOosH5oSbziwO0UWiRQ6zHMUUERV...

Letölthető állományok: 
CsatolmányMéret
PDF ikon jegyzoi_kollegium_napirendi_pontjai.pdf1013.05 KB