Öveges László Kecskemét Megyei Jogú Város főépítésze, az MJVSZ Főépítészi Kollégium elnöke vehette át a 2018-as Év Főépítésze Díjat

Forrás: www.foepiteszek.hu

Tizenöt éves eredményes főépítészi munkájáért, melynek során elsődleges számára a helyi építészeti értékvédelem és támogatás, a tervtanács és településképi véleményezés működtetésével az építészeti minőség elősegítése, továbbá a város vezetőivel, lakóival, és a helyi építészekkel való gyümölcsöző együttműködés.

Irányításával Kecskemét MJV korszerű szabályozását teremtették meg, lehetővé téve evvel a város gazdasági és építészeti fejlődését.

Építészként egyéni hangú, a települési karaktert kutató és továbbfejlesztő, magas színvonalú tervezési feladataival több évtizede példát mutat a városban és a régióban.

Az MJVSZ Főépítészi Kollégiumának vezetőjeként az ország jelentős településeinek főépítészeit fogja össze, és közösen dolgoznak a településrendezési és helyi építészeti jogi környezet egyszerűsítéséért, szakmai színvonalának emeléséért.

 

A Díjakat Kaposváron, 2018. augusztus 23-án a XXIII. Országos Főépítészi Konferencián ünnepélyes keretek között adta át Dér Tamás, Kaposvár MJV alpolgármestere, L. Balogh Krisztina, Kaposvár MJV főépítésze és Salamin Ferenc, az Országos Főépítészi Kollégium elnöke.

További díjazottak: Bánkuti Melitta, okl. építészmérnök, Barcs város főépítésze és Mészáros János, Jász-Nagykun-Szolnok megye főépítésze.

 

 

Forrás: www.foepiteszek.hu