SAJTÓKÖZLEMÉNY - SZITA KÁROLYT, A MEGYEI JOGÚ VÁROSOK SZÖVETSÉGÉNEK ELNÖKÉT VÁLASZTOTTÁK MEG AZ ÖNET 2018. ÉVI TÁRSELNÖKÉNEK

Lipők Sándor, a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetség elnöke, az ÖNET 2017.évi társelnökének vezetésével újra tárgyalóasztalhoz ültek az önkormányzati érdekképviseleti vezetők. 

Az Országos és a Budapesti Önkormányzati Szövetségek képviselői mellett az eseményen megjelent Dukai Miklós, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára és a kincstárért felelős helyettes államtitkár, Berczik Ábel.

Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsáról szóló 1742/2015 (X.13.) számú kormányhatározat szerint az ÖNET társelnökét rotációs elv alapján az országos önkormányzati szövetségek konszenzusos döntése alapján választják.

Az eddigi hagyományokat követve Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke a 2016. évi beszámolója után a nyolc önkormányzati szövetség képviselője a következő két évre megválasztotta a Tanács társelnökeit: Szita Károlyt, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökét 2018. évre, majd a Magyar Faluszövetség elnökét, Szabó Gellért polgármestert 2019. évre.