Szakmai bemutató nap az ASP* ADÓ szakrendszer működéséről

A fejlődő technológiai kihívásoknak való megfelelés és a magyar közigazgatás szinvonalának javítása érdekében elengedhetetlen egy országos és egységes informatikai háttér kiépítése.

Az elkövetkező generációk igényeinek minél magasabb kiszolgálására jön létre az ASP ADÓ szakrendszer, amelyet első alkalommal a Magyar Államkincstár- Kistarcsa Város Önkormányzatának közreműködésével-  ez év májusában mutatott be a Megyei Jogú Városok Szövetségének Adóhatósági Vezetőinek.

A szakmai nap célja az volt, hogy a nagyvárosok munkatársai egy szolgáltató önkormányzat napi munkavégzése során megtekinthették az ASP ADÓ szakrendszer éles működését.

A bemutatón a kistarcsai adóügyi kollégák felhasználói szinten egy-egy konkrét ügyhöz tartozó folyamat elvégzésével tették lehetővé, hogy az MJVSZ Adóhatósági Vezetőinek.Kollégiuma az ügyintézés előnyeivel és a költséghatékony szoftverhasználat új alkalmazási lehetőségeivel ismerkedhettek meg.

Az MJVSZ és a Magyar Államkincstár eredményes együttműködésének köszönhetően az önkormányzatok képviselői elégedettek voltak az alkalmazás teljesítményével. Ennek az alkalmazásnak köszönhetően a települési önkormányzatok az adóból származó bevételeiket naprakészen tudják követni, tehát ez a új megoldás jóval több, mint egy fejlesztés!

Az ASP ADÓ szakrendszer egy modern és színvonalas szolgáltatás lesz, amely adatszolgáltatásával az önkormányzati adóhatóságok munkáját képes hatékonyan támogatni.

A közös munka eredményeként 2019. év elején a megyei jogú városok már egy jól tesztelt, költséghatékony ASP ADÓ szakrendszerrel kezdhetik el az önkormányzati munkát.

Az együttműködés keretében továbbra is összefogással folytatódik az ASP ADÓ szakrendszer fejlesztése, és annak ütemezett bevezetése.

 

(Magyar Államkincstár- Megyei Jogú Városok Szövetsége)

*Megjegyzés: ASP (Application Service Providing) - magyarul alkalmazás-szolgáltatás