Megkezdődött az Ökumenikus Segélyszervezet téli segélyprogramja Kárpátalján

 

A hideg beköszönte előtt megkezdték az adományok átadását a nagycsaládok, idősek, illetve egyedül élő rászorulók számára

Idén is külön segélyakcióval támogatja a kárpátaljai rászoruló nagycsaládokat, időseket és gyermekeket az Ökumenikus Segélyszervezet a tél beállta előtt. Az október elején meghirdetett pénzadománygyűjtésnek köszönhetően már megkezdődött az élelmiszercsomagok, valamint téli tüzelő formájában történő segítségnyújtás. Az első családoknak Gerevich János, az Ökumenikus Segélyszervezet kárpátaljai vezetője és munkatársai tegnap személyesen adtak át élelmiszercsomagokat és több hónapra elegendő brikettet. A tervek szerint a következő időszakban több mint 2400 család számára vásárolnak családi élelmiszercsomagot és 300 családnak adományoznak családonként 500 kg brikettet. A kézzelfogható segítségen túl a rászoruló családok gyermekei számára szervezett fejlesztőfoglalkozások egész évben, heti rendszerességgel segítik a legkisebb korosztály felzárkózását.

Az adománygyűjtéshez elsőként csatlakozott a Megyei Jogú Városok Szövetsége, amely több éve jelentős mértékben támogatja a segélyszervezet kárpátaljai tevékenységét. Az adománygyűjtő kampány részeként október 8-án megszervezett figyelemfelhívó jótékonysági futás apropóján az Ökumenikus Segélyszervezet kiemelt vállalati partnerei, a Szerencsejáték Zrt., az MKB Bank, a Meditop Kft. és az EU-Fire Kft. is újra az ügy mellé álltak adományaikkal. A Margitsziget és Beregszász virtuális összekapcsolásával, Kovács Koko István jószolgálati nagykövet vezetésével megrendezett jótékonysági futáson mintegy 100 kárpátaljai gyermek, illetve budapesti önkéntesek és támogatók álltak rajthoz a szolidaritás és az összefogás üzenetével. 

Minden segítség számít!

Idén a korábbinál is nagyobb szükség van a segítségre: a gazdasági kihívások, az emelkedő élelmiszer és energiaárak mellett a járvány következményei még küzdelmesebb helyzet elé állították az amúgy is nehéz körülmények között élő kárpátaljai családokat. Az Ökumenikus Segélyszervezet október 31-ig tartó kárpátaljai segélyprogramját a 1353-as adományvonalon hívásonként 250 forinttal lehet támogatni: 15 hívás a 1353-ra egy gyermek fejlesztő foglalkozását fedezi; 40 hívás egy nagyobb tartósélelmiszer csomagot jelent egy bajbajutott család számára. 130 hívásból pedig a leghidegebb hónapokra elegendő tüzelőadomány lehet. Nagyobb összeggel a www.segelyszervezet.hu honlapon, vagy a 11705008-20464565-ös adományszámlára utalással, „Kárpátalja” megjelöléssel lehet segíteni.

Beregszász-Budapest, 2020. október 15.

További információ:
Kis Boáz sajtóreferens I Ökumenikus Segélyszervezet
06 30 749 22 68 I kis.boaz@segelyszervezet.hu

Fotóalbum:
https://drive.google.com/file/d/1V69x_yPejFniM6x_OyRxZRvIb_QnST_T/view?usp=sharing

Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet