Szövetség a folyamatos innovációra

Együttműködési megállapodást írt alá a Megyei Jogú Városok Szövetsége és a Jövő Mobilitása Szövetség.

A kooperáció célja, hogy a meglévő környezeti adottságok mellett a nagyvárosaink folyamatosan megújuljanak és élen járjanak az energetikai innovációban.  A jövőben számtalan tapasztalatcserével nagy fejlődést szeretnének elérni az elektromos mobilitás területén.

A Megyei Jogú Városok Szövetsége mindig nagy figyelmet fordított arra, hogy minél szélesebb körű szakmai együttműködést biztosítson a „vidék fővárosai” részére.

A szövetség érdekérvényesítő ereje és a Jövő Mobilitása Szövetségben meglévő számos iparági szereplővel együtt elősegítik, hogy a városokban új technológiai fejlesztéseket, perspektívákat nyújthassanak az ott élők részére a mindennapi közlekedésben, a mobilitásban és az energetikában. A szabályozói és a felhasználói igények miatt ezen területekhez szorosan kapcsolódó szakmai, kutatási munkacsoportokat hoznak létre, amelyekben tradicionális iparági és önkormányzati tudással rendelkező tagok szakmai segítséget nyújtanak a fenntartható közlekedési technológiák fejlesztésére és a jelenleg még elavult alkalmazások jogszabályi hátterének modernizációjára.

 

Megyei Jogú Városok Szövetsége
Jövő Mobilitása Szövetség