Világversenyen ismerték el Kaposvár zöld szemléletét

Az Élhető Közösségek Nemzetközi Díjának (LivCom Awards) római döntőjébe jutott Kaposvár.

A város klímavédelmi törekvéseit bronz oklevéllel díjazták.

Összesen 120 város mintegy 210 projektje közül választották ki a döntősöket, akiknek szigorú szabályokat kellett betartani a pályázat során. A döntőre a világ minden részéről 21 városból érkeztek versenyzők. A megmérettetés során be kellett mutatni Kaposvár fejlesztéseit, közösségi kezdeményezéseit, kílamvédelmi törekvéseit és környezetvédelmi megoldásait.

A város számára azért is volt fontos a megmérettetés, mert a LivCom Awards a világ egyetlen, a helyi közösségek számára szervezett verseny, amely a környezetgazdálkodásra és az élhető közösségek létrehozására összpontosít.

A LivCom Awards célja, hogy bemutassa a bevált jó gyakorlatokat, az innovációs projekteket és azokat a kiemelkedő város vezetéseket, ahol sikeresen alakítottak ki környezetvédelmi szempontból is fenntartható közösségeket. Azon összetartó közösségek, ahol a környezetvédelem is kiemelt szerepet kap, javítják az életminőséget, és megteremtik az élhető városok működésének alapjait.

A decemberi LivCom Awards díjkiosztón Kaposvár bronz minősítést szerzett, amely nagy elismerés a világ legkörnyezettudatosabb városai közötti megmérettetésen.

 

Forrás: Kaposvár MJV Polgármesteri Hivatala